100 JAAR LE 50

100 Jaar LE 50Op een zaterdagmiddag in 2001 werd onder

muzikale begeleiding van het Lemster Shantykoor

de LE 50 in het zonnetje gezet. De LE 50 was dat jaar 100 jaar oud . Wel een klein feestje waard.


De vrijwilligers die zich altijd weer inzetten voor het onderhoud of het varen met de LE 50 en de bedrijven die het in stand houden van deze boot voor Lemmer financieel steunen waren uitgenodigd om dit met een borreltje en een hapje te komen vieren.‍ Na een toespraak van de burgemeester van Lemsterland de heer J. Bosma, die alle vrijwilligers bedankte voor hun inzet, overhandigden de “Poonrokers van Lemmer” een cheque van fl. 3000,00 gulden aan de voorzitter van de Stichting de Lemster Vuurtoren die de LE 50 beheerd.


Hun verdienste geven zij op deze manier terug aan de Lemster gemeenschap. Het geld zal gebruikt worden voor het nodige onderhoud aan de LE 50.


‍ 


Ook voor de Lemster roeisloep “Leeuwke” die op dat moment meedeed aan de Harlingen-Terschelling sloepenrace, was er een cheque van fl. 2000,00 gulden.


De zonen van de vorige eigenaar van de LE 50, de heer F. Kroon, overhandigden ter gelegenheid van de honderdste verjaardag twee onderdelen van de LE 50 en wel het originele olielampje voor bij het kompas en het brandmerk van de LE 50 die gebruikt werd voor o.a. het merken van de viskisten.


Zij waren blij “hun” oude schip in zo’n goede conditie terug te zien.


Met hulp van enkele zeekadetten konden de genodigden en belangstellenden, onder genot van een vishapje en een borreltje, nog luisteren naar de Lemster Shanty’s.


Zo werd het een gezellige, zonnige receptie voor “het oudje”.
Stichting LE 50   8531 DS  Lemmer.    06 5386 44 00.  Privacyverklaring   [email protected]